Кредит на вноски

Кредитите на вноски, предоставяни от небанковите институции, са чудесна опция за хората, които не желаят да се занимават с продължителните и отегчителни банкови процедури. Предимствата на подобни кредити на вноски са свързани с изключително опростените процедури за кандидатстване, бързото одобрение и изплащане на съответните суми, както и възможността за предоставяне на малки заеми до заплата. За да постигнете максимална изгода от кредитите на вноски обаче, трябва да сте наясно с полезните практики в два основни аспекта. Първият от тях е свързан с избора на правилната фирма за кредит на вноски, а вторият – с предприемането на нужните стъпки за коректното и навременно изплащане на взетия заем.

Как да изберете фирма за кредит на вноски?

Кредит на вноскиКъм избора на фирма за кредит на вноски определено трябва да се подходи с нужното внимание от страна на потребителя. От този избор ще зависят характеристики като лихвите по кредита на вноски, сроковете за изплащането му, както и наличието на допълнителни такси и комисионни. И така, ето какво е добре да знаете за всяка от споменатите характеристики:

  1. Кредит на вноски: срокове за изплащане – сроковете за изплащане са едно от първите неща, които трябва да вземете предвид при избора на фирма за кредит на вноски. Някои компании в бранша дават възможност на клиента сам да посочи срок за погасяване при самото кандидатстване за кредита на вноски, други пък налагат специфични ограничения по отношение на този аспект. Така че внимателно преценете какъв срок за погасяване на кредита на вноски би ви устройвал съобразно вашите лични предпочитания и финансови възможности. Ако не сте сигурни, че можете да спазите изискваните от съответната фирма срокове, то по-добре се насочете към друга небанкова институция, предлагаща услугата „кредит на вноски“.
  2. Кредит на вноски: лихви – лихвеният процент е още един аспект, в който ще откриете разлики между отделните фирми за кредит на вноски. Изберете тази оферта, съдържаща най-изгодния за вас лихвен процент. В същото време обаче имайте предвид, че няма как при вземане на бърз кредит на вноски от небанкова институция да се надявате на толкова ниски лихви като при банковите заеми. В този бранш лихвените проценти традиционно са леко по-високи заради риска, който съответната фирма поема с кратките срокове и значително занижените критерии за одобрение при отпускане на кредит на вноски.
  3. Кредит на вноски: такси за кандидатстване – когато решите да теглите кредит на вноски, ще откриете, че една немалка част от компаниите в бранша изискват такси за кандидатстване от потребителите. Ние обаче ви препоръчваме да се ориентирате към такива оферти, които не включват плащания от подобен тип. Вярно е, че таксите за кандидатстване са минимални и обикновено се удържат при превеждане на желаната сума по кредита на вноски. Но все пак защо трябва да ги заплащате, след като лесно можете да откриете фирма, чиято услуга „кредит на вноски“ няма да включва такса за кандидатстване?
  4. Кредит на вноски: промоции и специални предложения – в сферата на услугата „кредит на вноски“ също има възможност за използване на различни промоционални оферти и специални предложения. Те се правят както по конкретни поводи (празници, важни дати за фирмата и т.н.), така и във връзка с възнаграждаване на лоялните клиенти. Редица фирми за кредит на вноски например имат практиката да предоставят по-изгодни предложения на своите клиенти при всеки следващ взет заем. В определени случаи въпросните предложения могат да се окажат много полезни за потребителя по отношение на отпадането на излишни такси или намаляването на заплащаните от него месечни лихви.
  5. Кредит на вноски: легитимност – в никакъв случай не пропускайте да се уверите, че съответната фирма за кредит на вноски има валиден лиценз за извършване на подобна услуга. Ако фирмата е наистина надеждна и прозрачна към клиентите си, то данните за такъв лиценз би трябвало да са публикувани на нейния сайт.

Изплащане на кредит на вноски – полезни съвети

Кредит на вноскиПродължаваме с полезни съвети относно гладкото и безпроблемно изплащане на взетия кредит на вноски. За да нямате никакви затруднения в това отношение, е препоръчително да си изградите няколко полезни навика и практики. Ето какво ще ви помогне при изплащането на кредит на вноски: 

  • съобразете всички други разходи с месечните вноски по кредита – когато сте взели кредит на вноски, трябва да изградите бюджета си така, че в края на съответния период да нямате никакъв проблем с извършването на съответното плащане. Съобразете с вноските по кредита си всички други разходи през месеца. Направете си точна и прецизна сметка кои покупки и придобивки можете да реализирате в конкретния момент, без това да се отрази неблагоприятно върху финансовите ви възможности за изплащане на кредита на вноски. Финансовата дисциплина е един от основните фактори за навременното плащане на всички вноски по кредита и успешното завършване на цялата процедура.
  • подгответе се за спешни случаи – практиката периодично да си заделяте допълнителни финансови средства за спешни случаи или извънредни ситуации, ще ви е изключително полезна в процеса по изплащане на кредит на вноски. Защото дори всичко с първите вноски по кредита да е наред, винаги могат да изникнат някакви непредвидени и невъзможни за отлагане във времето разходи. Така че би било добре в края на месеца да си заделяте известно количество „бели пари за черни дни“, както се казва в популярния народен израз. Дори и на пръв поглед въпросните средства да ви изглеждат доста малко, ако следвате редовно подобна практика, след известен период от време ще разполагате с един сравнително солиден финансов резерв.
  • не бягайте от кредиторите си – в случай на възникване на проблем или затруднение с изплащането на дадена вноска по кредита, най-голямата грешка, която можете да направите, е да не уведомите своите кредитори и като цяло да избягвате контакта с тях. Това само ще утежни положението ви и ще ви донесе допълнителни главоболия. Правилният подход е веднага след възникване на проблема, да се свържете със съответната фирма за кредит на вноски и да споделите в каква ситуация сте изпаднали. В повечето случаи ще ви бъде предложен алтернативен вариант за изплащане на кредита на вноски с оглед максимално удовлетворяване на интересите и на двете страни.
  • пазете всички документи – и накрая, когато става въпрос не само за кредит на вноски, но и за всякакъв тип заеми, трябва да съхранявате на сигурно място цялата налична документация. Загубването на даден документ в определени ситуации може да ви донесе доста проблеми, така че не пренебрегвайте с лека ръка този въпрос.

Изберете предлаганата от Кредит Инс услуга „кредит на вноски“ и ще получите коректност и отлично обслужване, приятелско отношение и разбиране във всяка една ситуация! 

Как да изберете фирма за кредит на вноски?
Изплащане на кредит на вноски – полезни съвети

Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски Кредит на вноски
СУМА
200
лева
СРОК
3
месеци
ГПР:
49.7%
Месечна вноска:
72.67 лв.
Сума за връщане:
218 лв.
Дата на връщане:
27.4.2018 г.
вземи кредит сега